Upcycling

De wereld draait steeds meer om biologisch, recyclen en goed voor het milieu. Uiteraard erg belangrijk voor onze toekomst en planeet! Daarom staan wij ook volledig achter recyclen, hergebruiken of upcycling.

Onze lege kaarsen potten van Woodwick en Yankee Candle kun je natuurlijk recyclen in de glasbak, maar wat is nou leuker dan ze hergebruiken! Daarom gaan we een aantal voorbeelden geven aan jou zodat jij de leukste opties kan selecteren voor jezelf!

Allereerst zorg je voor een schone pot, dit kun je als volgt doen; Giet kookwarm water in je pot tot de rand, na verloop van tijd zal de wax omhoog zijn gedreven. Na een aantal uur is de wax weer hard geworden, dan giet je het water eruit en kun je de wax opbreken in kleinere stukken, deze kun je vervolgens gebruiken in een waxbrander. De lont kun je weggooien. Hierna zal je pot nog wel wat wax aan de randjes houden, dit kun je gemakkelijk schoonmaken met warm water en een doekje. Pas wel op dat er geen wax in de gootsteen achterblijft, dit vinden je leidingen namelijk niet zo leuk 😉

Nu heb je een schone pot, sommige voorbeelden zijn alleen geschikt voor de wat grotere maten zoals een medium of een large. Maar vergeet zeker de kleine potten of de ellipse vorm niet.

Je kan jouw pot natuurlijk versieren met glas /porselein stiften van bijvoorbeeld Edding. Ook zou je acrylmarkers van Posca kunnen gebruiken. Beide zijn verkrijgbaar bij de betere hobby winkels. Of maak gebruik van touw, lint etc. Je kan doen wat jij wilt, de opties zijn eindeloos!

  • Gebruik jouw lege pot voor kleine vet plantjes. Een beetje aarde erin, gemixt met kiezelsteentjes en een vetplantje, een echte eye catcher! Dit is vooral geschikt voor een small jar of een ellipse.
  • Gebruik een medium of large jar voor een boeket bloemen, of een pluk bos van wildbloemen.
  • Gebruik een small jar voor het opbergen van wattenstaafjes in de badkamer, een medium jar voor je make-up kwasten, wattenschijfjes, tandenborstels etc.
  • Gebruik een medium jar voor het kweken van jouw favoriete kruiden, je keuken gerei in te zetten, je favoriete pasta’s op te bergen.
  • Een ellipse heeft zo’n mooie vorm, gebruik hem als er visite komt om hierin lekkere chocolade of koekjes in te presenteren voor op de tafel bij de koffie.
  • Een thuiskantoor? Gebruik een lege medium jar voor pennen op te bergen, of de small jars voor je paperclips, elastiekjes, punaises etc.
  • Je kan zelf een klein kerst tafereeltje maken, lijm figuurtjes/kerstbomen/kersthuisjes vast vul de jar met een beetje kunstsneeuw en doe er verlichting in.

Zoals je ziet zijn de mogelijkheden eindeloos! Wat heb jij gedaan met jouw lege potten? We zijn erg benieuwd, post je jouw upcycling op social media? Tag ons dan via @candlesandcardsbreda, of stuur ze naar ons via een DM.

Hieronder een aantal voorbeelden;