Privacybeleid

Candlesandcards.nl, gevestigd aan de Tolbrugstraat 8, 4811WN te Breda, (hierna: “candlesandcards.nl”, “ons” of “wij”), respecteert de privacy van de bezoekers van de website www.candlesandcards.nl en de gebruikers van de mobiele applicatie (hierna: de “website of applicatie”) en van haar klanten die via deze Websiten of Applicatie een bestelling plaatsen. In dit Privacybeleid wordt uiteengezet welke informatie wij van u als bezoeker van onze Website en als klant verzamelen en hoe wij deze informatie verder zullen gaan gebruiken en beschermen.

Toepassing van het Privacybeleid
Dit Privacybeleid is van toepassing op elk websitebezoek, transactie of overeenkomst die via een website of de applicatie wordt overeengekomen. Alle informatie, waaronder je persoonsgegevens, die wij over jou verzamelen gedurende jouw bezoek en/of gebruik van onze website of applicatie, zal worden behandeld in overeenstemming met dit beleid en de hierin beschreven doeleinden met betrekking tot de verwerking van je persoonsgegevens. Dit privacybeleid geldt niet voor websites van andere bedrijven die een link naar onze website of applicatie bevatten of waarvan een link op onze website staat.

1. Gegevens die wij verzamelen
candlesandcards.nl biedt de mogelijkheid om online producten te bestellen en deze bij jezelf of op een ander adres te laten bezorgen. In het kader van onze dienstverlening kunnen wij uw gegevens op twee manieren verzamelen:

xxxGegevens die door u worden verstrekt
candlesandcards.nl verzamelt je bestelgegevens zoals je naam, adres, telefoonnummer en betaalgegevens wanneer je een bestelling bij ons plaatst en indien van toepassing de namen en adressen van degenen voor wie de bestelling is bestemd en of afgeleverd wordt, de bestanden die door u worden ge-upload en/of gebruikt op onze producten en daarnaast je e-mailadres om de bevestiging van je bestelling te kunnen toezenden. Je e-mailadres kan ook verzameld worden wanneer je dat invult op de website of in de mobiele applicatie door je in te schrijven voor een nieuwsbrief of mailinglijst. We verzamelen ook gegevens over je wanneer je online, via de telefoon of per e-mail contact opneemt met onze Klantenservice. Ook is het mogelijk dat wij je contactinformatie verzamelen als je deelneemt aan promoties of prijsvragen die door ons worden aangeboden of wanneer je aan ons je mening geeft, bijvoorbeeld door middel van een review over onze producten.

xxxGegevens die wij automatisch verzamelen
candlesandcards.nl verzamelt tevens gegevens die wij ontvangen op basis van uw gebruik van onze diensten en uw bezoek aan onze website, het gebruik van applicatie(s) en eventueel andere websites die vanaf onze website toegankelijk is. Zo verzamelen we bijvoorbeeld jouw IP-adres en het type webbrowser dat je gebruikt, maar ook de datum en tijd van jouw bezoek aan onze Website.

2. Wat doen we verder met jouw gegevens?
uw gegevens kunnen voor de volgende doeleinden worden gebruikt:

xxxAcceptatie, verwerking en uitvoering van jouw bestelling
uw gegevens worden gebruikt om de bestelling te verwerken, uit te voeren en te bezorgen op het door jou gekozen adres. Met je gegevens zullen we je ook op de hoogte houden van de voortgang van je bestelling. We geven jouw gegevens door aan andere bedrijven die namens ons bepaalde diensten uitvoeren zoals een vervoerder van PostNL om je bestelling te kunnen verzenden en af te leveren, online betaaldienstverleners om je betaling te kunnen verwerken, dienstverleners om e-mail- of andere mediaberichten te kunnen verzenden, marketing analysebedrijven om gegevens te analyseren en het verlenen van klantenservice.

xxxHet beheren van jouw account
Op onze website of applicaties wordt in de toekomst ook de mogelijkheid aangeboden om je eigen account aan te maken. In dit account slaan we onder andere je naam, aflever- en factuuradres, telefoonnummer en je e-mailadres op. We bewaren ook gegevens over je eerdere bestellingen die je hebt geplaatst, zodat je deze gemakkelijk kunt terugvinden en opnieuw kan plaatsen.

xxxDirect marketing, aanbiedingen en het versturen van nieuwsbrieven
We kunnen je gegevens gebruiken voor direct marketingdoeleinden om je zodoende via e-mail, of andere media, commerciële informatie of een aanbieding over onze producten en diensten toe te zenden. Je kunt je aanmelden voor onze nieuwsbrief die per e-mail of direct mail worden verstuurd. Als je onze commerciële informatie zoals onze nieuwsbrief niet meer wilt ontvangen, dan kun je ons dat altijd laten weten door contact op te nemen met onze klantenservice.

xxxReviews
We horen graag jouw ervaringen met onze website, applicatie en onze producten. Als je ons een review geeft, bijvoorbeeld via sociale media, onze website of aan onze klantenservice, kunnen wij deze review of een gedeelte daarvan gebruiken voor andere doeleinden, altijd zonder uw naam of andere persoonsgegevens te vermelden. Alleen met uw voorafgaande en expliciete goedkeuring zullen wij uw review, of een gedeelte daarvan, samen met uw naam en of overige persoonsgegevens die je ons hebt gegeven, verder gebruiken.

xxxPromoties en prijsvragen
Als u meedoet aan een promotie of prijsvraag, vragen wij u naam, adres, e-mailadres en kan het zijn dat je eventueel ander materiaal deelt zoals foto´s. Zo kunnen we leuke promoties uitzetten en de prijswinnaars bekendmaken.
xxxOnderhoud en ontwikkeling van onze Website
We zijn voortdurend bezig onze dienstverlening te verbeteren. Daarom kunnen we je gegevens gebruiken om je deelname te vragen aan een vrijblijvend klant en of marktonderzoek. Soms voeren andere bedrijven dat onderzoek in opdracht voor ons uit. Wij geven dergelijke bedrijven dan jouw e-mailadres of telefoonnummer, die zich natuurlijk ook aan dit privacybeleid moeten houden!

xxxFraude
Wij gebruiken klantgegevens om fraude te onderzoeken, te voorkomen en tegen te gaan. Als dat moet op grond van een wettelijke verplichting, geven wij klantgegevens aan de overheid of bijvoorbeeld een opsporingsinstantie.

xxxVerbetering van onze Klantenservice
Om je beter te kunnen helpen bij vragen, maken we gebruik van jouw gegevens en maken we mogelijk aantekeningen, die we bewaren.Gegevens over het telefoongesprek met jou worden geregistreerd en bewaard. Zo help je ons bij analyses en de verbetering van onze Klantenservice.

3. Openbaarmaking aan derden
Candlesandcards.nl zal uw persoonsgegevens niet aan derden verstrekken, tenzij wij daartoe wettelijk worden verplicht. Waar nodig zullen wij uw informatie enkel ter beschikking stellen aan bedrijven die worden betrokken bij de uitvoering van onze diensten, zoals een bedrijf dat betrokken is bij de betaling en financiële afhandeling van je bestelling of de bezorgdiensten die je bestelling aflevert. Dit gebeurt echter uitsluitend voor doeleinden zoals die in dit beleid worden uiteengezet of voor andere doeleinden waarvoor je je toestemming hebt gegeven. Onze werknemers en door ons ingeschakelde derden zijn verplicht om de vertrouwelijkheid van jouw gegevens en de inhoud van dit beleid te respecteren.

4. Beveiliging
candlesandcards.nl gaat uiterst zorgvuldig om met uw gegevens, waarvan persoonsgegevens deel uit kunnen maken. Wij hebben verschillende technische en organisatorische maatregelen genomen om uw gegevens die zijn opgeslagen op onze servers te beveiligen tegen verlies of onrechtmatig gebruik. Iedere bestelling die u plaatst binnen het door uw aangemaakte account is daarnaast beveiligd door jouw unieke e-mailadres en een door jou persoonlijk aangepaste wachtwoord. Andere gebruikers kunnen de door jouw gemaakte producten niet inzien zonder in het bezit te zijn van deze beide gegevens. Daarom raden wij je aan om jouw wachtwoord niet te delen met anderen.

5. Jouw rechten
Op grond van de Wet bescherming persoonsgegevens mag je ons verzoeken om inzage in je persoonsgegevens. Indien je fouten hebt opgemerkt in je persoonsgegevens of je deze vanwege een andere reden graag wilt verbeteren of wilt aanvullen dan mag je ons dat ook verzoeken. Hetzelfde geldt voor een verzoek om je persoonsgegevens te verwijderen of af te schermen indien deze onjuist, onvolledig of irrelevant zijn, of op een andere wijze in strijd met een wettelijk voorschrift worden verwerkt. Deze verzoeken tot inzage, correctie of verzet contact kun je richten aan onze Klantenservice. Daarnaast is het ook mogelijk op de websites om zelf je gegevens, waaronder je persoonsgegevens, via je account in te zien en deze via de website te wijzigen.

6. Cookies, of vergelijkbare technieken, die wij gebruiken
candlesandcards.nl gebruikt cookies met een puur technische functionaliteit. Deze zorgen ervoor dat de website naar behoren werkt en dat jouw voorkeursinstellingen onthouden worden. Deze cookies worden ook gebruikt om de website goed te laten werken en deze te kunnen optimaliseren. Daarnaast plaatsen we cookies die jouw surfgedrag bijhouden zodat we op maat gemaakte advertenties kunnen aanbieden.

Bij uw bezoek aan onze website hebben wij je al geïnformeerd over deze cookies en hebben we je toestemming gevraagd voor het plaatsen ervan.

Je kunt je afmelden voor cookies door je internetbrowser anders in te stellen.

7. Wijzigingen en vragen
We behouden ons het recht voor om dit privacybeleid aan te passen. We zullen die wijzigingen op onze website publiceren.

Als u nog vragen hebt over uw gegevens of dit Privacybeleid, dan kunt u contact opnemen met onze Klantenservice.
Dit kan via telefoonnummer 076-5322817, of via e-mail: info@candlesandcards.nl of schriftelijk per brief naar,
Candles and Cards Breda,
Tolbrugstraat 8,
4811WN Breda.