Diffusers

Hi lieve volgers!

Een item waar jullie veel vragen over stellen zijn onze diffusers, dus hierbij een blog helemaal gericht op diffuser systemen. Wij zijn er gek op (net zoals alles met geur eerlijk gezegd 😉)

Er zijn een aantal vragen die je jezelf moet stellen bij het aanschaffen van een diffuser systeem.

  • Wat voor geur verspreiding zoek je?
  • Wil je het 1 keer vullen en daar meerdere (6+) uren van genieten of vind je het prettiger om hem vaker te vullen en zo op 1 dag bijvoorbeeld gebruik te maken van meerdere geuren?
  • Wil je 1 standaard functie voor continu diffusen, of wil je een timer/interval functie?
  • Wil je een diffuser die standaard op 1 plaatst staat of wil je een portable oplaadbaar systeem wat je kan verplaatsen?
  • Wat past er in je interieur?
  • Wat voor geuren wil je ervoor gebruiken?

Allereerst wil ik je graag iets uitleggen over onze diffusers voor ik deze vragen ga beantwoorden. Onze diffusers zijn speciaal uitgezocht op hun kwaliteit. Dit houdt in het zijn systemen die voor langere tijd meegaan(lees jaren), mits je er goed mee omgaat. Denk hierbij aan juist gebruik met het vullen en uitschenken van water, schoonhouden van je apparatuur en gebruik van druppels. We adviseren meestal 5-7 druppels te gebruiken, naar wens kan dit uiteraard meer of minder zijn. Onze systemen worden o.a. geselecteerd op het automatisch uitschakelen als het water op is. We proberen in alle prijs categorieën een diffuser beschikbaar te hebben. En natuurlijk de uitstraling, er is altijd voor iedereen wel een te vinden die past bij jou en je interieur. Ook zit er een jaar garantie op onze apparaten ( altijd de bon en doos bewaren hiervoor!), mits er normaal met het apparaat omgegaan is.

Wat voor geurverspreiding zoek je?

Omdat we zoveel verschillende diffuser systemen hebben is er ook een groot verschil in bereik. We hebben kleine (portable) diffuser systemen die makkelijk in gebruik zijn voor een kleine ruimte zoals een slapkamer of kantoortje. Deze zijn helaas niet altijd toereikend voor de grotere woonkamers. Hiervoor kun je beter kijken naar ons hogere segment diffusers, deze hebben een krachtigere mist afgifte waardoor er ook een betere geur verspreiding is.

Wil je het 1 keer vullen en daar meerdere (6+) uren van genieten of vind je het prettiger om hem vaker te vullen en zo op 1 dag bijvoorbeeld gebruik te maken van meerdere geuren ?

Veel van onze diffusers hebben een andere capaciteit qua water inhoud. Dit houdt dan uiteraard in dat de ene diffuser systeem maar 3 uur meegaat en de andere 8 uur. We hebben zelf een diffuser systeem wat tot wel  13 uur continu mee gaat en 26 uur met interval functie. Zo kun je hem heel de dag gebruiken of meerdere dagen achter elkaar een aantal uur per dag.

Wil je 1 standaard functie voor continu diffusen, of wil je een timer/interval functie?

We hebben systemen die maar 1 optie hebben aan of uit. Maar we hebben ook een heleboel systemen die een timer functie hebben en dan na de opgegeven tijd automatisch uitschakelt. Bijvoorbeeld 60/90/120 minuten. Deze kun je uiteraard ook gewoon op een continu functie zetten en dan gaat hij door tot het water op is. Mocht je jouw systeem instellen op 120 minuten en na 90 minuten is het water op, dan schakelt jouw systeem ook gewoon uit. Ook zit er op veel van onze systemen een interval functie, dan geeft het apparaat een aantal seconden mist en schakelt dan voor een aantal seconden weer uit.

Wil je een diffuser die standaard op 1 plaatst staat of wil je een portable oplaadbaar systeem wat je kan verplaatsen?

In onze collectie is het overgrote deel een vaste diffuser, met vast bedoelen we dat hij op 1 plaatst staat dichtbij een stopcontact voor stroom. We hebben er een aantal die portable zijn, dit houdt in dat je jouw diffuser aan continu stroom kan laten staan maar ook opgeladen kan verplaatsen door het huis. Dit kan prettig zijn als je bijvoorbeeld een bedrijf aan huis hebt en hem mee wil nemen van de woonkamer naar je werkplek, of als je het prettig vind om een aantal uur voor het slapen gaan lavendel in de slaapkamer aan te zetten.

Wat past er in je interieur?

Ja deze vraag is natuurlijk heel persoonlijk, want wat bij jou mooi in huis staat past totaal niet bij mij. We hebben al onze diffusers in de winkel staan waar je ze goed kan zien en bekijken. Op onze site hebben we gedetailleerde foto’s staan waar je ze goed kunt bekijken. We helpen je graag bij het maken van jouw keuze dus mocht je vragen hebben dan kun je ons altijd aanspreken voor advies.

Wat voor geuren wil je ervoor gebruiken?

Ook weer een hele persoonlijke vraag, we kunnen je hierin een advies geven op basis van vragen wat je lekker vindt of wat je favoriete geur tonen zijn. We hebben verschillende merken geur oliën en ook 100% etherische oliën. Wel adviseren we in onze apparaten een bepaalde kwaliteit producten te gebruiken, sommige andere merken zijn namelijk niet van een hoogwaardige kwaliteit en kunnen hierdoor de levensduur van je apparaat verkorten.

 

Hopelijk heb ik je wat meer duidelijk gemaakt over het aanschaffen en gebruik van diffuser systemen en ben jij net zo enthousiast geworden zoals wij dat zijn! Heb je nog vragen of wil je een persoonlijk advies, stuur ons een berichtje via Facebook of Instagram!

 

Liefs Shirley