Candle Care Tips Woodwick & Yankee Candle

Candle Care Tips

In deze blog nemen we jullie mee in de verzorging van je kaarsen. Het is belangrijk om je aan een aantal punten te houden, hierdoor haal je het maximale aantal brand uren uit je kaarsen en branden ze mooi op! Dit geldt voor onze kaarsen van Woodwick & Yankee Candle. Hier onder delen we een aantal tips & tricks.

  • Heb je net een kaars aangeschaft? Laat deze even op kamer temperatuur komen, hierdoor brandt hij straks beter. Te koud is namelijk nooit goed voor je kaars.
  • Laat je kaarsen altijd poolen. Poolen? Horen we je denken, ja zeker poolen, oftewel helemaal vloeibaar worden van de bovenste laag van je wax. Hierdoor heb je het meeste en langste geurplezier van je kaars. Hierdoor brandt de kaars namelijk ‘schoon’ op, en komt er meer geur van je kaars. Het kan even duren voordat je kaars is gepoold, ga er vanuit dat dit gebeurt na ongeveer 1 ½ tot 2 uur bij een medium of large kaars.
  • Verplaatst nooit een brandende kaars, of als je wax nog vloeibaar is.
  • We adviseren om je kaars op een plaats te zetten die niet te dicht bij een raam of een deur staat. Hierdoor bevorder je het poolen van je kaars.
  • Trim je lont voor gebruik. Bij Yankee Candle kan dit met een wick trimmer, het advies voor de lengte is 3 mm. Een wick trimmer shop je via deze link > Yankee Candle Chrome Wick Trimmer – Candles and Cards. Bij Woodwick kaarsen maak je de lont kort door met een keukenpapiertje heel voorzichtig langs de lont te gaan, hierdoor breken de verbrande stukjes af en is je lont weer mooi kort.

Als je je lont kort houdt gaat de kaars niet walmen, of afbreken. Zorg ook altijd dat je afgeknipte off afgebroken lont weghaalt uit de kaars voor je hem gaat branden. Als je dit niet doet kan de kaars verkleuren of wordt de geur aangetast.

  • Bij een Yankee Candle kaars kun je gebruik maken van een illumalid of een shade & tray. Door gebruik van deze accessoires poolt je kaars sneller en brandt hij mooier op.

Illumalids > Illumalids Archieven – Candles and Cards

Shade & Tray > Yankee Candle Large Shade & Tray Archieven – Candles and Cards

 

  • Er blijft altijd een aantal millimeter wax over, dit is zodat de lont op zijn plek blijft zitten. Je hoeft dit niet weg te gooien. Giet kookwarm water in je pot tot de rand, na verloop van tijd zal de wax omhoog zijn gedreven. Na een aantal uur is de wax weer hard geworden, dan giet je het water eruit en kun je de wax opbreken in kleinere stukken, deze kun je vervolgens gebruiken in een waxbrander. De lont kun je weggooien. Je pot kun je recyclen of upcycelen. (Hierover zal nog een blog komen.)